skip to primary navigation skip to content
 

 

You are not currently logged in

SPRI library catalogue

View a record

Please note: You are viewing the legacy database of the Scott Polar Research Institute Library catalogue. It is no longer being updated, so does not reliably reflect our current library holdings.

Please search for material in iDiscover for up-to-date information about the library collection.


Record #35779:

О периодичности питания горбатого кита в южной части Атлантического океана

Title: О периодичности питания горбатого кита в южной части Атлантического океана
Title, transliterated: O periodichnosti pitanii︠a︡ gorbatogo kita v i︠u︡zhnoĭ chasti Atlanticheskogo okeana / M.V. Ivashin.
Translated title: Periodicity of humpback whale feeding in the southern part of the Atlantic Ocean.
Author(s): Ivashin, M. V.
Date: 1961.
Language: Russian.
In: Bi︠u︡lletenʹ Moskovskogo Obshchestva Ispytateleĭ Prirody. Otdel Biologicheskiĭ. (1961.), Vol. 66(6) (1961)
Abstract: Analysis of stomach contents at the time of killing indicate that humpback whales feed every 3 to 4 hours while in Antarctic waters. At the estimated rate of 3950 kg of crustaceans per day, one whale may consume 422 to 453 tons per 4 month Antarctic feeding season.
Notes:

Bi︠u︡lletenʹ Moskovskogo Obshchestva Ispytateleĭ Prirody. Otdel Biologicheskiĭ. Vol. 66(6) :110-115 (1961).

Keywords: 59 -- Zoology.
599(26) -- Sea mammals.
599.511 -- Balaenopteridae: Megaptera novaeangliae.
591.5 -- Animal behaviour.
591.131.1 -- Animal feeding behaviour.
H6 -- Zoology: mammals.
(*7) -- Antarctic regions.
(*80) -- Southern Ocean.
SPRI record no.: 35779

MARCXML

LDR 02001naa#a2200000#a#4500
001 SPRI-35779
005 20220928043939.0
007 ta
008 220928s1961####xx#a##|##|###|0||#0|rus#d
035 ## ‡aSPRI-35779
040 ## ‡aUkCU-P‡beng‡eaacr
041 0# ‡arus
100 1# ‡6880-01‡aIvashin, M. V.
242 10 ‡aPeriodicity of humpback whale feeding in the southern part of the Atlantic Ocean.‡yeng
245 10 ‡6880-02‡aO periodichnosti pitanii︠a︡ gorbatogo kita v i︠u︡zhnoĭ chasti Atlanticheskogo okeana /‡cM.V. Ivashin.
260 ## ‡a[S.l.] :‡b[s.n.],‡c1961.
300 ## ‡ap. 110-115 :‡bdiag.
500 ## ‡aBi︠u︡lletenʹ Moskovskogo Obshchestva Ispytateleĭ Prirody. Otdel Biologicheskiĭ. Vol. 66(6) :110-115 (1961).
520 3# ‡aAnalysis of stomach contents at the time of killing indicate that humpback whales feed every 3 to 4 hours while in Antarctic waters. At the estimated rate of 3950 kg of crustaceans per day, one whale may consume 422 to 453 tons per 4 month Antarctic feeding season.
546 ## ‡aIn Russian.
546 ## ‡aRussian transliteration entered into original records using BGN/PCGN 1947 romanisation of Russian; Cyrillic text in MARC 880 field(s) reverse transliterated from this by automated process; BGN/PCGN 1947 text then upgraded to Library of Congress romanisation.
650 07 ‡a59 -- Zoology.‡2udc
650 07 ‡a599(26) -- Sea mammals.‡2udc
650 07 ‡a599.511 -- Balaenopteridae: Megaptera novaeangliae.‡2udc
650 07 ‡a591.5 -- Animal behaviour.‡2udc
650 07 ‡a591.131.1 -- Animal feeding behaviour.‡2udc
650 07 ‡aH6 -- Zoology: mammals.‡2local
651 #7 ‡a(*7) -- Antarctic regions.‡2udc
651 #7 ‡a(*80) -- Southern Ocean.‡2udc
773 0# ‡6880-03‡7nnas ‡tBi︠u︡lletenʹ Moskovskogo Obshchestva Ispytateleĭ Prirody. Otdel Biologicheskiĭ. ‡gVol. 66(6) (1961) ‡wSPRI-22383
880 1# ‡6100-01/(N‡aИвашин, М. В.
880 10 ‡6245-02/(N‡aО периодичности питания горбатого кита в южной части Атлантического океана /‡cМ.В. Ивашин.
880 0# ‡6773-03/(N‡7nnas ‡tБюллетень Московского Общества Испытателей Природы. Отдел Биологический. ‡gVol. 66(6) (1961) ‡wSPRI-22383
917 ## ‡aUnenhanced record from Muscat, imported 2019
948 3# ‡a20220928